Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Borůvkobraní

Borůvkobraní 7 roků 1 měsíc zpět #1205

  • lída
  • Avatar uživatele lída
  • Offline
  • Moderátor
  • Příspěvky: 782
  • Karma: 0
2. Borůvkový nepečený dort


Recept:
250 ml šlehačky
2 kelímky zakysané smetany
100 g pískového cukru
1 sáček dětských piškotů
1 sklenka rumu
500 ml borůvek

Šlehačku dobře ušleháme s částí cukru, zakysanou smetanu vlijeme do mísy a osladíme jí zbytkem cukru. Lehce do ní vmícháme šlehačku a směs dobře promícháme. Kulatou dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů, pokapeme je rumem, potřeme je polovinou šlehačkového krému, na něj rozložíme omyté a okapané borůvky, na ně položíme druhou vrstvu piškotů a povrch potřeme zbývajícím šlehačkovým krémem. Naplněnou formu vložíme do chladničky a necháme ztuhnout do druhého dne. Pak dort opatrně vyjmeme z formy a ozdobíme borůvkami.



3. Borůvkový kynutý koláč


Recept:
125 ml mléka
15 g droždí
40 g pískového cukru
250 g polohrubé mouky
1 ks vejce nebo žloutek
40 – 60 g tuku, sůl
drobenka
500 ml borůvek

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky, umícháme na kašičku a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, vejce, rozehřátý tuk a špetku soli. Těsto dobře vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta vytvarovat koláč, posypat drobenkou a pak borůvkami. Borůvky procukrovat a povrch posypat drobenkou. Vložit do vyhřáté trouby a po zapečení (asi po 5-ti minutách ) příkon zmírnit, aby se koláč déle a rovnoměrně propékal.




4. Borůvkový máslový koláč


Recept:


5. Drahotěšické borůvkové potěšení


Recept:
2 hrnečky smetany
2 hrnečky mléka
1 vanilkový cukr
moučkový cukr (dle chuti)
borůvky




6. Lívance s domácí borůvkovou marmeládou


Recept:
4 vejce
4 vanilkové cukry
4kelímky bílého jogurtu
15 - 20 lžic polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
olej na smažení
borůvková marmeláda




7. Borůvkové tiramisu


Recept:
2 balíčky piškotů
2 pomazánková másla
2 šlehačky
200 g moučkového cukru
silná káva
rum
borůvky




Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Všechno šleháme najednou dohromady. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. S namáčením opatrně, né úplně promočit. Na ně navršíme část krému a řádně okapané borůvky (můžeme i lehce obalit v mučkovém cukru). Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou, nebo skořicí a pod.

Originální recept je samozřejmě varianta bez borůvek :-)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.287 sekund