Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Moučníky

Perníčky druhý den měkké 6 roků 4 měsíců zpět #1600

  • lída
  • Avatar uživatele lída
  • Offline
  • Moderátor
  • Příspěvky: 782
  • Karma: 0
Suroviny:

600 g hladké mouky
250 g cukru moučka
150 g rozpuštěného másla
3 celá vejce
1/2 sáčku koření do perníku
3 lžíce medu
1 kávová lžička jedlé sody

Postup:

Vypracujeme těsto, necháme ho uležet do druhého dne v ledničce. Vyválet na plát o tloušťce 5 mm na hladké mouce. Vykrájet tvary a dát na plech s pečícím papírem. Pokud nebudete dál zdobit, tak potřít rozšlehaným vejcem. Jinak péct ve vyhřáté troubě do růžova. Horkovzdušná trouba 200°C na 7 min. Pokud upečete tmavší, pak bude perník tvrdý. Na výrobu perníkové chaloupky doporučuji péct více,aby byly díly pevnější.
Přílohy:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Peník 6 roků 10 měsíců zpět #1333

  • Vlasti
  • Avatar uživatele Vlasti
  • Offline
  • VIP EXPERT
  • Příspěvky: 309
  • Karma: 0
Perník povidlový

500 g polohrubé mouky
1/2 lžičky jedlé sody
200 g pískového cukru
150 g povidel
500 ml mléka
1 lžíce kakaa ( já dala pořádně vrchovatou)
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy



- všechno smíchat na hladké těsto, vylít na vymazaný a vysypaný plech. Peče se v předehřáté troubě při cca 190 stupňů
- hned jak se vytáhne z trouby, propíchat špejlí, potřít marmeládou (já dávám rybízovou), a nakonec čokoládová poleva jak kdo chce

Dobrou chuťovou
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Šťouchaná buchta 7 roků 1 měsíc zpět #1228

  • Mirka
  • Avatar uživatele Mirka
  • Offline
  • Expert
  • Příspěvky: 117
  • Karma: 0
Suroviny:
35 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
12 dkg rozpuštěné Hery
2 vejce
2 lžíce oleje
3/4 hrnku mléka
prášek do pečiva
špetka soli
Na polevu:
18 dkg Hery
4 lžíce rumu
3 lžíce horké vody
20 dkg moučkového cukru
4 dkg kakaa

Postup

Smícháme „suché“ suroviny, pak přidáme „vlhké“ suroviny, vymícháme těsto a nalijeme do pekáče, upečeme do růžova.
Polevu uděláme tak, že Heru, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.
Do vychladlého těsta naděláme vařečkou díry, které zalijeme polevou.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Peník 7 roků 1 měsíc zpět #1216

  • Mirka
  • Avatar uživatele Mirka
  • Offline
  • Expert
  • Příspěvky: 117
  • Karma: 0
Zde je v PDF
Přílohy:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Míša řezy 7 roků 1 měsíc zpět #1215

  • Mirka
  • Avatar uživatele Mirka
  • Offline
  • Expert
  • Příspěvky: 117
  • Karma: 0
Suroviny:
Korpus:
6 žloutků
6 lžic mouč. cukru
7 lžic polohr. mouky
3 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
1 pr.do pečiva
6 bílků - sníh
Postup
Ušleháme žloutky, cukr, kakao a olej. Pak střídavě vmícháme ušlehaný sníh s bílků a mouku smíchanou s pr. do pečiva.
Těsto rozetřeme na hlubší plech, který jsme vymazali a vysypali moukou.
Pečeme ve stř. vyhřáté troubě 15-20 minut.(jako piškot. korpus)
Po upečení necháme vychladit.
Krém:
3/4 hrnku mouč. cukru
3 tvarohy (nebo 2 tvarohy a vychladlý 1 vanilk. puding uvařený v 1/4 l mléka )
250 g másla
rum nebo rumová tresť na ochucení.
Všechny suroviny vyšleháme až vznikne krém. Ten natřeme na vychladlý korpus.

Poleva: 10 dkg čokol. na vaření, 10 dkg 100% tuku nebo másla.
Tuk a čokoládu ve vodní lázni rozpustit, nechat trošku zchladnout, vlít na krém a rozetřít.
Pak dát do lednice a nechat vše uležet a ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 1.271 sekund